Als je de basisvaardigheden al onder de knee hebben kan je mee doen met de schoolcompetitie.

De Bouwhof doet met 4 teams mee aan de ASC Apeldoorn's Schoolschaak competitie voor de Basisscholen. In totaal doen er 28 scholen mee.

Twee teams doen mee met de Aspiranten Competitie en twee met de Pupillen. Wat is het verschil? Aspiranten zijn vooral kinderen uit groep 7 en 8, maar kinderen uit lagere groepen mogen ook mee doen. Om in een pupillen team mee te spelen moet in groep 6 of lager zijn, zelfs kinderen uit de onderbouw mogen mee doen. Meer informatie vind je op hun eigen site http://www.asc-apeldoorn.info.

In het algemeen speel je eenmaal per maand, en in totaal 7 avonden competitie.

De resultaten worden genoteerd op een wedstrijdformulier.

Een thuiswedstrijd Een uit wedstrijd van de pupillen

Naast de ASC heeft de Bouwhof ook 1 team die dit jaar meedeed aan de ABKS Apeldoornse Basisschool Kompetitie Schaken. De voorronden van het 28e Apeldoorns Basisscholen Kampioenschap Schakenworden waren op zaterdag 22 januari 2005 in de Christelijke Scholengemeenschap "De Heemgaard", Heemradenlaan 125 te Apeldoorn gehouden.

ABKS voorronden ABKS voorronden 2005

23 basisscholen uit de gemeente Apeldoorn hebben in totaal 40 teams ingeschreven. Er werd in 3 poulen waarvan 16 doorgaan naar de finale die op zaterdag 19 februuari 2005 ook in de Christelijke Scholengemeenschap "De Heemgaard", gespeeld zal worden.

Het team, dat kampioen wordt, en de teams die op de 2e tot en met de 8e plaats eindigen, mogen, volgens het reglement van de Oostelijke Schaakbond, zich inschrijven voor de halve finales van het Gelders kampioenschap.

De AKBS resultaaten voor 2005 staan op internet.